Groepenkast vervangen

Groepenkast laten vervangen?

Veel elektrische apparaten en uitbreidingen in de installatie in huis zorgen nu eenmaal voor een verhoogde kans op storingen of brand in de elektrische installatie. Dit geldt in het bijzonder voor oudere woningen, die vaak nog te weinig stopcontacten hebben en over een oude groepenkast beschikken met te weinig groepen die het huidige vermogen niet aankan.

Door bijvoorbeeld een defect in de installatie, losgetrilde aansluitschroeven, het gebruik van verlengblokken, overbelasting, een verkeerd geïnstalleerd stopcontact of het gebruik van oude zekeringen in de woning, kunnen er storingen in de elektrotechnische installatie ontstaan. Wanneer de stoppen- of groepenkast dan niet goed werkt, zijn de gevolgen soms niet te overzien. Soms is er alleen materiële schade, maar er kunnen ook gewonden of zelfs dodelijke slachtoffers vallen als gevolg van stroomschokken of brand.

Denk bijvoorbeeld aan oude groepenkasten met groepsschakelaars (witte knoppen boven de stoppen). In verloop van tijd kunnen die brand veroorzaken door kortsluiting.

Wat we ook tegenkomen, is dat veel mensen oude stoppen gebruiken met een druk knop. Die zijn echter levensgevaarlijk en smelten vaak van binnen waardoor ze de installatie niet uitschakelen bij overbelasting of kortsluiting. Daardoor kan brand in de meterkast ontstaan.

Bij het laten vervangen van de groepenkast krijgt u van ons de volgende:

  • Vijf jaar garantie op de groepenkast
  • Meetrapport voor de verzekering.
  • Groepenverklaring van de geheel installatie

Wilt weten of uw groepenkast veilig is? Doe de meterkast-check op onze site.

Geïnteresseerd?

Stuur ons een bericht

Bel ons

0652627562

CONTACT

Jeltje de Bosch Kemperpad 10, 2331 NA Leiden

0652627562

info@elektrotechnieknederland.nl

FOLLOW US